До авторів

Вимоги до оригіналів статей, поданих до наукового часопису

“Україна та Польща: минуле, сьогодення, перспективи”

Приймаються до редагування і друку статті, огляди, рецензії тощо українською та польською мовами, за фахової необхідності – англійською, німецькою, французькою, російською, білоруською. Усі матеріали розглядає редакційна колегія відповідного розділу часопису.

Обсяг: оглядова стаття – до 1 авт. арк. (40 000 друкованих символів із пробілами, приблизно 24 с.), стаття – до 0,5 авт. арк., рецензія, повідомлення – до 0,25 авт. арк. Мінімальний обсяг статті − 4 с. Максимальний – до 12 сторінок.

У редколегію збірника треба подати:

1) надісланий електронною поштою текст статті;

дробові числа подавати через кому (напр. 0,105), а не через крапку;

таблиці, рисунки, малюнки повинні мати нумерацію і назву;

ілюстративний матеріал подавати в тексті, підписи набирати курсивом; рисунок, виконаний засобами MS Word, згрупувати як один об’єкт;

список літератури оформляти за ДСТУ 7.1-2006, скорочення слів і словосполучень – за ДСТУ 3582-97; на кожну позицію в списку літератури має бути посилання в тексті статті; впорядкування джерел у списку – згідно з черговістю посилання (не в алфавітному порядку);

посилаючись на статтю, в списку літератури обов’язково вказувати її авторів, назву, джерело-видання, рік, випуск (число), сторінки; на книгу в цілому − авторів, назву (і жанр), місце видання, видавництво, рік та кількість сторінок; на інтернет-видання − джерело та дату використання;

посилання робляться так: [1, 5], тобто інформація міститься в джерелі 1 на сторінці 5; для кількох джерел одночасно: [7, 15; 15, 146; 18, 90]; можливе посилання й без зазначення сторінки, якщо мається на увазі джерело в цілому;

файл статті: у форматі Windows, версії текстового редактора MS Word (97-2003); для ілюстрацій − формат JPG, роздільна здатність − 300 dpi;

2) рекомендацію наукового керівника (для студентів, аспірантів), наукового консультанта (для докторантів), рецензію від фахівця з науковим ступенем (надсилається скан);

3) відомості про автора: прізвище, ім’я, по батькові; адреса; електронна пошта; телефон.

Структура статті

1) УДК;

2) прізвище, ініціали автора;

3) учене звання, посада місце роботи (установа, підрозділ) автора;

4) назва статті;

5) повна назва установи та підрозділу, де виконувалася робота;

6) анотація українською мовою (до 1000 знаків);

7) ключові слова українською мовою (до 10 слів);

8 ) прізвище, ініціали автора російською мовою;

9) прізвище, ініціали автора, назва статті російською мовою;

10) анотація російською мовою;

11) ключові слова російською мовою;

12) прізвище, ініціали автора англійською мовою;

13) назва статті англійською мовою;

14) анотація англійською мовою;

15) ключові слова англійською мовою

(для статей, написаних польською (англійською, французькою, німецькою, російською, білоруською) мовою, додається цією мовою: прізвище, ініціали автора, назва статті, резюме, ключові слова);

16) постановка наукової проблеми та її значення;

17) аналіз останніх досліджень із цієї проблеми;

18) формулювання мети та завдань статті;

19) матеріали і методи (для точних і природничих наук);

20) виклад основного матеріалу й обґрунтування отриманих результатів дослідження;

21) висновки і перспективи подальших досліджень;

22) література (на кожну позицію є посилання в статті), примітки, джерела ілюстративного матеріалу, список нестандартних скорочень;

23) адреса для листування, телефон (публікуються за бажанням автора);

24) рецензія на статтю.

Відповідальний секретар –

Сухарєва Світлана Володимирівна. Тел. роб. (0332) 24-12-00, тел. моб. 097-761-40-53. Ел. адреса: pyza_sv@wp.pl.

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s